Зустріч координаційного відділу U4U Help у штаті Вашингтон

23 червня 2022 року в приміщенні Української П’ятидесятницької церкви Повного Євангеліє (пастор Василь Галанесі) відбулась зустріч комітету допомоги українським біженцям U4U help. На зустрічі були присутні двадцять служителів з більше чим десяти помістних слов’янських церков штата Вашингтон. Також на зустрічі був присутній Алекс Федорчук служіння місії Агапе, відповідальний за партнерів та зв’язки в організації United with Ukraine і Влад Федоришин, який є одним з засновників United with Ukraine,  рух, який взяв на себе всю роботу допомоги українським біженцям з України в Мексиці. Мали можливість розповідати про проект в Тіхуані та Мексико сіті, складнощі та Благословіння під час роботи. 


Домовились про продовження роботи та допомоги українським біженцям на території США, поділилися інформаціїю про сервіси які можуть отримувати біженці. Кожна церква відповідає на потреби та допомагає всіма можливими ресурсами:

  • допомога з заповненням документів 
  • допомога з пошуком житла 
  • допомога з пошуком та покупки автомобіля
  • класи англійської мови
  • Залучення до роботи державних організацій та міських управлінь. Так міське управління міста Puyallup, WA надали суму в п’ятнадцять тисяч доларів для   придбання нових матраців для біженців.
  • Одноразова фінансова допомога для сімей
  • Надсилання гуманітарної допомоги в Україну, літаками та контейнерами.
  • Для людей, які поза церквою, спеціальні інформаційні буклети, зустрічі та запрошення для спеціальних зустрічей
  • Телеграм – Канали для спрощення вирішення питань логістики
  • Також особисті поїздки до України та країн Європи з метою матеріальної та духовної допомоги постраждалим.

Наша команда United with Ukraine дякує комітету U4UHelp, всім служителям, та Петру Радчуку який є помічником Єпископа штату Вашингтон, та став координатором комітету. Підтримка яка була надана церквами зробила величезну допомогу як волонтерську та духовну так і фінансову, в роботі з українськими біженцями в Мексиці. Також хочемо подякувати кожній церкві та волонтеру не тільки зі штату Вашингтон, а зі всіх Сполучених штатів, який зробили великий вклад, витрачаючи свій час, ресурси, та силу. І тільки тому що Бог, нам вдалося швидко відповісти на нагальну потребу, та  разом допомогти більше ніж 25 тисячам українців на території Мексики, та продовжуємо допомагати в Сполучених штатах та закордоном. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave the field below empty!

 

 / 

Sign in

Send Message

My favorites